Totalitarisme voor een samenleving van leugen, schijn en bedrog

Geef Mij je liefde

Nieuwsbrief XVII.7, 11 februari 2022, door pater Daniel

Prof. Mattias Desmet (Gent) heeft een boek geschreven: De psychologie van het totalitarisme. Brecht Arnaert, uitgever van Macrotrends, interviewde hem op 29 januari 2022 tijdens de nieuwjaar samenkomst van de leden van Macrotrends onder de titel: De stem in de massa-vorming. Waarom wij moeten blijven spreken.

Het boek lag de volgende dag in de boekhandel. M. Desmet is in Vlaanderen degene die het fenomeen van de huidige “massa-vorming” en het totalitarisme het duidelijkst heeft ontleed en blijft verkondigen. Bovendien krijgt hij ook internationaal steeds meer aandacht. Zijn boek zal in 9 talen vertaald worden.

Zoals zo velen, ziet ook hij met verbazing onze samenleving snel evolueren naar een totalitaire dictatuur. Verwonderd vroeg hij zich al lang af: Hoe is het mogelijk dat een samenleving zo vlug tot een totalitarisme vervalt en hoe is het mogelijk dat plots zovele verstandige…

View original post 721 woorden meer