Lockdowns verwoesten onze samenleving – Nieuwsbrief Franklin ter Horst 8-3-2021

Lockdowns verwoesten onze samenleving maar desondanks duren ze voort en worden er steeds hardere maatregelen geïntroduceerd om onze samenleving verder te misvormen.

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze levens redden, terwijl onderzoeken keer op keer aantonen dat dit niet het geval is. Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, dat mensen hun baan verliezen, dat jongeren depressief worden en dat ouderen vereenzamen, maar dat is volgens het World Economic Forum (WEF) en trawanten allemaal bijzaak. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van de lockdowns in 10 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Wat blijkt? Qua effect is er nauwelijks verschil tussen lockdowns en vrijwillige maatregelen. En: hoe strenger de lockdown, hoe slechter de uitkomst. De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat strenge maatregelen geen duidelijk positief effect hadden op het aantal nieuwe gevallen. Thuisblijven en winkels gesloten houden blijkt geen wezenlijke voordelen op te leveren.

Ook Jay Bhattacharya hoogleraar geneeskunde aan de Stanford University en onderzoeksmedewerker bij het National Bureau of Economic Research, was betrokken bij de studie. Hij spreekt zich al sinds maart 2020 uit tegen lockdowns. Ook zei hij toen al dat het sterftecijfer door corona veel lager is dan ons is voorgespiegeld. Bhattacharya schreef ook mee aan de Great Barrington Declaration, die onder meer stelt dat het huidige coronabeleid een verwoestende impact heeft op de volksgezondheid. Met deze lockdowns is onze samenleving onherstelbaar geschaad maar desondanks duren ze voort en worden steeds hardere maatregelen geïntroduceerd om onze samenleving verder te misvormen.

In mei vorig jaar concludeerden onderzoekers in The Lancet al dat ‘harde lockdowns de ouderen en zwakkeren niet beschermen’ en dat ze ‘de sterfte als gevolg van Covid-19 niet terugdringen’. In juli ontdekten andere onderzoekers een negatief verband tussen het aantal dagen dat een lockdown duurde en het totale aantal gevallen per miljoen. Inmiddels zijn er nog veel meer van dit soort onderzoeken verschenen. Met andere woorden: de lockdowns hebben geen enkel nut. Het is niets anders dan het afdwingen van gehoorzaamheid.

Mensen die depressief zijn en die niet konden worden behandeld voor kanker of andere levensbedreigende aandoeningen hebben dus onnodig geleden, schrijft Ryan McMaken voor het Mises Institute. Hij voegt toe: dit is gedaan omdat het binnen het politieke narratief moest passen, maar het is gebaseerd op onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici. We hebben te maken met een griepachtig virus dat geen significant effect heeft op het sterftecijfer gecorrigeerd voor leeftijd en waarvan het sterfteprofiel vrijwel identiek is aan het normale sterfteprofiel. En toch moest de hele planeet in lockdown, moest iedereen mondmaskers dragen en werden woningen binnengevallen door de politie omdat mensen te veel gasten op bezoek hadden.

Lees hier verder: Nieuwsbrief Franklin ter Horst, www.franklinterhorst.nl

Foto boven: Leden van de Great Barington Declaration met rechts hoogleraar Bhattacharya