Slimme steden in ras tempo

VPRO Tegenlicht

Ga naar Hier naar de video

Technologiebedrijven schetsen een aanlokkelijke toekomstvisie voor het toenemende aantal stadsbewoners. Een goed georganiseerd leven in zogenaamde smart cities waar bewoners en apparaten zijn aangesloten op The Internet of Things en alles en iedereen met elkaar verbonden is. Maar welke prijs betaalt de burger voor deze ambitieuze technologische droom?

Gister keek ik nog eens de herhaling van een uitzending van VPRO Tegenlicht over slimme steden. Hieronder ziet u daarvan een samenvatting. De gehele uitzending ziet u hier. Opvallend aan dergelijke uitzendingen is dat het programma Tegenlicht meestal wel een kritisch geluid laat horen, maar het echt dreigende gevaar uiteindelijk weer afzwakt. Het is namelijk nogal wat die slimme stad. 

Lees hier verder: https://www.martinvrijland.nl/archief/alles/slimme-steden-de-digitale-gevangenis-wordt-gerealiseerd-zonder-dat-u-het-doorheeft/