Kan het conflict tussen Rusland en de Oekraïne tot een Derde Wereldoorlog leiden? Deel 2

Inmiddels heeft het Oekraïense leger het vuur geopend op Luhansk. Op 9 april zei de woordvoerder van Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, tegen verslaggevers dat er een reeks zorgwekkende escalaties hebben plaatsgevonden tussen Oekraïnse troepen en separatistische militanten in de Donbass die worden gesteund door Moskou. De stafchef van het Oekraïense leger kondigde aan dat de pro-Russische separatisten in de Donbass met een kolossale aanval zullen worden vernietigd. Bij zware artillerie beschietingen zijn een onbekend aantal burgers omgekomen. Pro-Russische milities in Luhansk hebben het vuur beantwoord en bij Donetsk staat het Oekraïense leger eveneens klaar voor een offensief. Oekraïne heeft zo’n 110.000 troepen bij Luhansk en Donetsk (de Donbass) samengetrokken, plus nog eens 450 tanks en 800 stuks artillerie. De NAVO heeft in de landen rondom Oekraïne nog eens 40.000 man klaarstaan. Daar tegenover staan over een front van 1000 kilometer lengte zo’n 150.000 tot 200.000 Russische troepen, 1300 tanks, 1300 stuks artillerie, 380 meervoudige raketwerpers, 300 gevechtsvliegtuigen en -bommenwerpers, 3700 drones, 280 helikopters, 26 schepen en 4000+ pantservoertuigen.

Lees hier verder: www.franklinterhorst.nl

Één reactie

Reacties zijn gesloten.