Noveen Dora Visser 2021

8 januari 2021 door Internet Redactie


‘Laten wij bidden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven’

Dora Visser, een bijzondere vrouw die 33 jaar lang de wondtekenen van Christus droeg. Daarom wordt ze ook wel de gestigmatiseerde genoemd. Al tijdens haar leven vonden op haar voorspraak genezingen plaats. Hierdoor werd ze in de wijde omgeving bekend, maar ook verguisd. Haar latere biechtvader, kapelaan Teus Kerkhof, raakte onder de indruk van haar godsdienstige leven. Hij hield een dagboek bij waarin hij die bijzondere gebeurtenissen uit haar leven opschreef. Dit dagboek werd in 1965 door de pastoor van Olburgen aan Bert Kerhoffs, journalist van De Gelderlander, gegeven. Na publicaties over het leven van Dora Visser in de krant kwam de devotie voor Dora Visser op gang.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen is de Stichting Vrienden van Dora Visser opgericht. Deze stichting ijvert voor de zaligverklaring van Theodora Visser en houdt hiervoor jaarlijks een noveen. Elke eerste vrijdag van de maand (maart-november) is er om 15.00 uur een eucharistieviering in de kerk van Olburgen.

Lees hier verder: https://rkkerkjoppe.nl/noveen-dora-visser-2021/