Marloes van Loon (20) uit Bergeijk wint prestigieuze ‘lappenwedstrijd’

DEEL I

Door Maarten van Laarhoven

MAASTRICHT – De verslagen Fransen die in 2013 gezellig proostend aan de feestmaaltijd zitten, samen met Oranjeklanten en geallieerden. Deze idyllische gedachte, die 200 jaar geleden de geschiedenis wellicht anders had kunnen doen verlopen, krijgt gestalte op de Preuvenelap 2014. Het enige ‘wettige betaalmiddel’ van het Preuvenemint is dit jaar ontworpen door de 20-jarige Marloes van Loon uit het Brabantse Bergeijk.Het ontwerp van de tweedejaars studente aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht werd donderdagavond in het stadhuis op de Markt in Maastricht gekozen uit vijftien ontwerpen, die volgens de jury allemaal van hoogstaande kwaliteit waren. Toch sprong het ontwerp van Marloes eruit, mede door de ‘on-Maastrichtse aanpak’ (‘geen Sterren, Engelen of Struisvogels’, aldus een jurylid), het fraaie kleurgebruik en de gedurfde uitwerking.

DEEL II


Het ontwerp van de Preuvenelap 2014 komt van de hand van Marloes van Loon. De tweedejaars studente aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM) werd donderdagavond in het stadhuis uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd. Onderwerpopdracht voor de jaarlijkse wedstrijd was: verwerk 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in het enige wettige betaalmiddel op het komende — 33ste — Preuvenemint.
Voor de twaalfde keer werd de wedstrijd uitgeschreven. Behalve de Preuvenelap van Marloes van Loon vielen nog drie andere ontwerpen in de prijzen. Het ontwerp van Claudia Stephani krijgt de eer op de ‘halve lap te prijken’. De nog niet zo lang in omloop zijnde ‘Lap van Tien’ komt uit de koker van Mariëlle Curfs. En de poster van ’t Preuvenemint 2014 die op talloze plekken zal verschijnen — onder meer op de voorkant van de Preuvenegids — is getekend door Robin Berkelmans.

Lees verder: http://www.dichtbij.nl/maastricht/regio/artikel/3489503/marloes-van-loon-uit-bergeijk-ontwerpt-preuvenelap-.aspx

Één reactie

Reacties zijn gesloten.