Vastenactie 2013 : Even minderen voor een ander

Vastenactie 2013 : Even minderen voor een ander!

Vastentijd, tijd voor bezinning

Van 13 februari tot 31 maart is het vastentijd. Een tijd van bezinning. Een tijd om het met wat minder te doen. Juist tijdens de Vasten kunt u uw tijd, geld en aandacht delen met iemand die uw steun kan gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.

Even minderen voor een ander

Dit jaar besteedt Vastenactie extra aandacht aan migranten in Honduras. Tienduizenden Hondurezen ontvluchten jaarlijks de schrijnende armoede en het geweld in hun land. Ze gaan op weg naar de Verenigde Staten, op zoek naar een betere toekomst voor hun gezin. Vrijwel allemaal komen ze terug; ontgoocheld, beroofd en gewond. Als ze de reis tenminste hebben overleefd… De zusters Scalabrinianas vangen de migranten én hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg. Met dit campagneproject kan Vastenactie zo’n 16.000 migranten én hun gezinnen ondersteunen.

Meer informatie over het werk van de zusters Scalabrinianas en de migratieproblematiek vindt u op www.vastenaktie.nl

Uit; http://www.heidelicht.nl/archief/2013/2013_02.pdf – Kerkklok, jaargang 65, nr. 2, 9 februari – 22 maart 2013.