Died Suddenly met NL ondertiteling

Irma Schiffers schrijft... (Dutch/English)

engelse vlag

Died Suddenly-4 Op veler verzoek heb ik met DVM-TV alsnog de documentaire ‘Died suddenly’ vertaald en ondertiteld. Er zijn  inmiddels wel een paar versies met ondertiteling verschenen op het internet, maar de vertaling is in alle gevallen automatisch gegenereerd en helaas is er soms geen touw aan vast te knopen. Er staan ook zoveel vreemde vertalingen en fouten in, dat ik toch maar ben begonnen aan deze klus; dat wil zeggen, handmatig zin voor zin vertaald, uitgetypt en gemonteerd; op de ouderwetse manier dus zonder AI-tools.

Deze documentaire is daar in mijn optiek belangrijk genoeg voor. En uiteraard dus ook voor degenen die de Engelse taal niet machtig (genoeg) zijn, maar deze toch willen bekijken; er wordt immers een heel andere kant van het -ons opgelegde, eenzijdige- narratief belicht en geïnformeerd zijn en worden is een recht.

Vanwege de bestandsgrootte staat de video dit keer op ons Odysee-kanaal van DVM-TV.

Klik op…

View original post 32 woorden meer