Ultimas Publieksprijs documentatiereeks Tegenwind

Geef Mij je liefde

Door Pater Daniel

De documentatiereeksTegenwindheeftop 10 mei 2022de Ultimas Publieksprijs van 10.000 € van de Vlaamse regering gekregen. Cultuurprijzen bestaan al twintig jaar, werden in 2017 omgedoopt tot Ultimas en uitgereikt door een vakjury. Dit jaar koos men voor een publieksprijs om het brede publiek zijn favoriete voorkeur te laten maken bedoeld als een bijdrage aan een“verbreding van de cultuur”. Er boden zich 136 artiesten aan, evenementen en festivals, o.m. van de onlangs overleden zanger Arno, Circus Ronaldo, Film Festival Gent… De grote voorkeur ging nu uit naarTegenwinden veroorzaakte meteen een schok. “Een controversiële docureeks”, “vol desinformatie”, “complotdenkers hebben de prijs gekaapt”, “onwetenschappelijkheid als journalistiek vermomd”,zijn enkele van de heftige negatieve reacties.

“Tegenwind” heeft zes Vlaamse en Nederlandse wetenschappers geïnterviewd over de corona. De zevende aflevering was een afsluitend rondetafelgesprek. Het gaat om de professoren Lieven Annemans (economie), Mattias Desmet (psychologie)…

View original post 940 woorden meer